עוגיות סבתא אדלה

מחפשים רעיון ל"זמן איכות"?הכינו יחד עם הילדים עוגיות
ותנו להם לעצב אותם כרצונם.
הזמן, האיכות והעוגיות מקבלים טעם ביתי נהדר.

35-40עוגיות

350גרם קמח תופח (חבילה קטנה)
150גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
3/4כוס קליפת תפוז מגוררת
1ביצה
2חלמונים
1כוס סוכר
לקישוט: ריבה, סוכר

1.מפעילים תנור ל-180 מעלות C.
2.מערבבים את כל החמרים בקערת עבודה גדולה ולשים רק
    עד שמתקבל בצק אחיד.
3.מרדדים את הבצק על משטח מקומח, לעלה בעובי חצי ס"מ
   וחותכים בו עוגיות בחותכן עוגיות.
   אוספים את השאריות ושוב לשים, מרדדים וחותכים עוגיות עד
   שלא נשאר בצק.
4.מסדרים את העוגיות ברווחים, בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5.מקשטים כל עוגייה בטיפת ריבה במרכזה או זורים עליה 
    סוכר.
6.אופים עד שהעוגיות מזהיבות מעט, כ-15 דקות. מוציאים
   מהתנור, מצננים ומאפסנים בקופסת עוגיות.
 

מתוך: "הורים מבשלים" 
          ספרם של תאיר שכנר-רוכמן ושולמית בר
         צילומים: חן מיקא
         באדיבות הוצאתידיעות אחרונות
 

אין תגובות

השאר תגובה