סדנאות מסיק זיתים ברמת הגולן

סדנאות מסיק זיתים ברמת הגולן

שפע חוויות בחווה החקלאית בל עפרי ברמת הגולן, מסיק זיתים עם אתון, כבישת זיתים והכנת לחם

החווה החקלאית – תיירותית בל עפרי בקדמת צבי שברמת הגולן עורכת בחודש המסיק שפע של סדנאות וחוויות לכל המשפחה, שתאפשר לבני הדור הצעיר וגם למבוגרים לחוות את דרך הכנת שמן הזית בעבר.

החווה בנויה בסגנון בנייה יחודי של כפר תלמודי, שכולל כרם ענבי שירז, גת משוחזרת, מתחם של בית בד ליד שורות עצי זית הנטועים בחצר, באר מים מרהיבה ולידה תנור חימר לאפיית לחם.

האורחים במתחם מוזמנים למסוק זיתים בעצמם וליצור שמן זית תוך שהם נעזרים באתון ששמה חמוריקה שתסובב את אבן המלל ותמחץ את הזיתים אל מול אבן הים. לאחר מכן סוחטים את ה”עקלים”, עם עיסת הזיתים בעזרת קורות בתולות בית הבד. ולבסוף אוספים את השמן שיצוף לתוך כלי קיבול. בהמשך יערכו טעימות של שמן זית מזנים שונים.
מחיר החוויה – 20 ש”ח ליחיד מגיל 3 ומעלה.

סדנה נוספת שתערך ב”בל עפרי” תוקדש לכבישת זיתים בסגנונות שונים והכנת זיתים מחורצים, שבורים וזיתים כבושים בשמן זית וביין.
מחיר הסדנה – 20 ש”ח לכל צנצנת זית שכבשתם.
סדנה שלישית תוקדש לאפיית לחם המשובץ בעשבי תיבול וזיתים. את הלחם אופים במקום בתנור החימר “הפרנה”.
מחיר: 25 ש”ח בעבור כל כיכר לחם שנאפה.

במהלך חודשי הסתיו ותחילת החורף יוגשו במסעדה בבל עפרי מאכלים המבוססים על  שמן זית וזיתים. לדוגמא תפנד זיתים ממינים שונים שילוו את הארוחות, זיתים מבושלים בבשר בקר או בדגי מושט ורוטב עגבניות חריף ותבשילי קדרה של עוף וזיתים כבושים מלווה בפוקצ’ות ולחמים ממולאים בזיתים מתובלים ועגבניות מיובשות. המאכלים מבושלים בסגנון בישול אקלקטי עם נטייה קלה לבישול המרוקאי.

עד תום בציר הענבים יערכו בבל עפרי סדנאות להכנת יין המיועדים לזוגות (בשעות הערב) או למשפחות (בשעות היום) ואשר כוללות את כל שלבי הכנת היין מהבציר, דרך דריכת היין בגת ועד לשתיית היין בארוחה.

איפה ומתי?

במהלך חודשי הסתיו, בל עופרי, רמת הגולן.

 

אם גם אתם אתם חובבי שמן זית ישראלי, לא מזמן הוכרזו הזוכים בתחרות TerraOlivo
עוד שיא נשבר: השנה השתתפו 632 שמני זית מרחבי העולם בתחרות הבינלאומית שהתקיימה בארץ 

 TerraOlivo 2017 במספרים:  

  • 632 שמני זית שונים הגיעו ממדינות העולם ביניהן ספרד, איטליה, יוון, פורטוגל, תורכיה, ארגנטינה, אורוגוואי וארה”ב
  • 132 מתוכם היו שמני זית כתית מעולה ישראליים!
  • 80 אזורי גידול (טרואר) שונים בעולם מהם הגיעו שמני הזית
  • 46 שופטים בינלאומיים, טועמי שמן זית בכירים ואנשי קולינריה מובילים שפטו בתחרות השנה
  • 20 שמני זית ישראליים שזכו במדליית Prestige Gold, ועוד 7 שמנים ישראליים שזכו במדליית Grand Prestige Gold – המדליה הגבוהה ביותר אליה הגיעו שמני הזית הישראליים בתחרות.

 

הזוכים הישראליים העיקריים:

שמן הזית הישראלי הטוב ביותר לשנת 2017 הוא בלנד של ‘משק אחיה’

‘מסיק קיבוץ מגל’ קטף את התואר “מותג שמן הזית הישראלי הטוב בתחרות”.

‘כרמי גולן’ ממושב נוב ברמת הגולן זכה בתואר “מותג הבוטיק הישראלי הטוב ביותר”.

שמן הזית פיקואל של ‘משק תירוש’ הוא “שמן הזית הישראלי הטוב ביותר מבין מותגי הבוטיק”.

‘ארץ גשור’ הוא “בית הבד הטוב ביותר בתחרות”.

 

הזוכים בקטגוריות הזנים העיקריים בתחרות :

  • שמן הזית מזן סורי הטוב ביותר – מסיק קיבוץ מגל
  • שמן הזית מזן ברנע הטוב ביותר – כרמי גולן
  • שמן הזית מזן פיקואל הטוב ביותר – תירוש
  • שמן הזית מזן פישולין הטוב ביותר – אוליקו
  • שמן  הזית מזן קורונייקי הטוב ביותר – ארץ גשור
  • זמן הזית מזן קורטינה הטוב ביותר – הר ועמק

7 שמני זית ישראלים זכו במדליית Grand Prestige Gold – הדרגה הגבוהה בתחרות, ביניהם שמני זית נבחרים של משק אחיה, ארץ גשור, כרמי גולן, מסיק מגל, תירוש. שמן הזית הבינלאומי הטוב בתחרות הגיע השנה מפורטוגל.

כל שמן זית שהגיע לתחרות נבדק ע”י חבר שופטים מורחב וקיבל ניקוד בהתאם לטעמו, ריחו, ולמאפיינים ייחודיים. השמנים שקיבלו ניקוד בין 65 ל-75 נקודות זכו במדליית Gold המוענקת לשמנים טובים, שאין בהם פגמים. שמני זית שקיבלו ניקוד שבין 76 ל-86 נקודות זכו במדליית Prestige Gold שמשמעותה שהם שמנים טובים מעל לרמת הבסיס של ‘כתית מעולה’. השמנים שקיבלו ציון מעל ל-86 נקודות זכו במדליית Grand Prestige Gold, והם השמנים הטובים ביותר בתחרות.

תחרות TerraOlivo  תורמת לקידום תחום שמן הזית בארץ ומצליחה למקם את ישראל כמובילה בתחום שמן הזית. התחרות מתקיימת בשיתוף פעולה ובחסות של ענף הזית במועצת הצמחים, ואחת ממטרותיה המרכזיות היא לקדם את שמן הזית הישראלי, בארץ ובעולם, כמוביל באיכותו ובטעמיו.

פרטים נוספים על התחרות ועל הזוכים אפשר למצוא באתר

פרטי המקום
נשמח לדעת!



052-8805026

מה באזור?

עוד בקטגוריה

אין תגובות

השאר תגובה