פסטיבל תשוקת השוקולד

היום, כבר לא צריך לטפס עם הילדים על האלפים כדי לאכול שוקולד טוב, לנסוע לטוסקנה כדי לשתות יין איכותי או לשוטט בפרובנס בחיפוש אחרי גבינת העיזים האולטימטיבית.
עשרות יצרני בוטיק מכינים ברחבי הארץ יין, גבינות ושוקולד ורק צריך לדעת איפה למצוא אותם.
לכבוד החורף והקור שמגביר את החשק לשוקולד, יתאספו בימים חמישי ושישי הקרובים מיטב השוקוליטריים של ישראל בפסטיבל השוקולד בקניון הגדול בפתח תקווה.
השוקולוטיירים יחשפו מקצת מהסודות המקצועיים שלהם ויציגו מגוון מוצרי גורמה משוקולד, ילמדו איך מכינים משקאות חמים ואלכוהוליים על בסיס שוקולד, ידגימו ויחלקו טעימות של שוקולד.
במקביל יופיעו שורת מעצבים ומגדנאים המתמחים ביצירה אומנותית משוקולד, סוכר, מרציפן וייתנו טיפים שונים בנושא יצירה ועיצוב שוקולד.
פעילות לילדים:
לילדים מצפה פעילות מתוקה מיוחדת משלהם בסדנה מיוחדת להכנת עוגיות שוקולד צ’יפ – חמושים בסינרים לבנים וכובעי שף, יוכלו הילדים להגשים את פנטזית השוקולד המתוקה שלהם וגם לחזור הביתה עם היצירה המתוקה שהכינו במהלך הסדנה.
בין המציגים:
לה מרקיז – המרקיזות הן דבי יהב וגלית שניידמן. דבי עזבה את "שוקונטו" וחלמה תמיד לפתוח חנות שוקולד משלה וגלית אשר עבדה 14 שנה בתנובה רצתה כל חייה עסק עצמאי.
יחד הן ייסדו את "לה מרקיז", רכשו קו ייצור והתמסרו לייצור ושיווק שוקולד. כיום הן מייצרות 29 טעמי שוקולד שונים. הן יציגו מגוון פרלינים בעבודת יד העשויים משוקולד.
גליתא – גלית אלפרט למדה מהבלגים במשך 3 שנים את סודותיו של מאכל האלים. כששבה לארץ הקימה בקיבוץ דגניה ב’ את "גליתא" – חוות שוקולד בה היא מייצרת שוקולד איכותי הנעשה מחומר הגלם הטוב ביותר. גלית תציג פרלינים יצירתיים פרי דמיונה.
שוקולד פקטורי – "שוקולד פקטורי" הוא הזכיין הישראלי של רשת שוקולד גורמה מארה"ב המונה 45 סניפים ומתמחה בעיצובים מקוריים בשוקולד בלגי משובח. ניצה ורמי הלוי מייצרים בסניפם בכפר סבא 50 סוגי פרלינים וטראפלס מייצור עצמי, אותם יציגו במגוון צורות ייחודיות כגון לבבות, חמסות, כדורגל, חיות שונות ובנוסף יכינו משקה שוקולד משובח.
קורינט – שרון יניב אפלר עבדה בהייטק ולמדה פסיגולוגיה אך החליטה לשנות כיוון ולהמשיך את השושלת בעסק המשפחתי ששוקולד "זורם בעורקיהם". שרון תציג את מגוון הטראפלים המיוחדים של החברה, המכילים שוקולד בשילובים מפתיעים של נענע, תאנים בדבש ויין, בנוסף תדגים שרון הכנת משקאות שוקולד מגוונים מתובלים בתבלינים.
נגה חיטרון – מעצבת עוגות ממחברות הספר " אמנות קישוט העוגיות", תציג מגוון מאפי שוקולד פיסוליים ותדגים הכנת פסלים ממרציפן ומסוכר.
דורי קינוחים – שוקוליטייר אשר החליט להתפתח בשנה האחרונה בתחום ולייצר ליקר על טהרת השוקולד. את הליקר הוא מייצר בטעמים שונים: ליקר שוקולד, קפוצ’ינו, ריבת חלב, שוקולד תפוז ועוד..
לימור דרוקר – לימור עבדה כמורה לאנגלית והתגוררה במשך 6 שנים בגרמניה, שם היא למדה את מקצוע ה"שוקוליטר" אצל טובי היצרנים מצרפת ומבלגיה. לימור תציג מגוון פרלינים, טראפלס, פונדו ועוד, אותם היא מייצרת בסטודיו שהקימה במושב עין ורד
רוי שוקולדים – רוי גרשון, איש הייטק לשעבר, עשה הסבה מקצועית ועבר לייצור פרלינים וטראפלים בעבודת יד, עם מילויים ותיבולים ייחודיים. רוי מייצר פסיפס משוקולד לפי הזמנה ופירות יבשים מצופים בשוקולד.
פסטיבל תשוקת השוקולד יתקיים בקניון הגדול בפתח תקווה – בחמישי שישי 18-19.1
הכניסה לכל הפעילויות חופשית!
איפה ומתי?
בקניון רחובות – בסופשבוע 11-12.1 ובקניון הגדול בפתח תקווה – בסופשבוע 18-19.1
פרטי המקום
מה באזור?



























