פארק נחל אלכסנדר גשר הצבים
מסלול הטיול לאורך נחל אלכסנדר גשר הצבים
זהו מסלול קווי, המזכיר מעט בנופו את פארק הירקון עם האקליפטוסים בחלקים הפחות ממוסדים שלו מאחר וכאן, נסלל אמנם שביל נח להליכה עם עגלות ואופניים אבל שמרו על אופיו הטבעי של הנחל ולמעט קטע אחד אין לצידו משטחי דשא או מנגל אינסופיים.
את המסלול אפשרי להתחיל בחורשת איטליה או בגשר הצבים. שימו לב שהקטע מגשר הצבים אל שפך הנחל לכיוון הים פחות מומלץ כרגע בגלל עבודות בניה של הרחבת כביש החוף.
אטרקציות לילדים במסלול נחל אלכסנדר גשר הצבים
- צבי מים ענקיים ונוטריות
- מתקני שעשועים ומגדל התצפית
- הליכה עד החיבור של נחל אלכסנדר עם הים
נעבור את הגשר ונפנה שמאלה (מערבה) אל המקום בו פעל פעם גן ארועים, בו יש תצפית יפה אל הנחל באזור ההטלה של הצבים, שם אפשר לראות את הצבים ממש מקרוב.
מנקודה זו נחזור לגשר ונתחיל את המסלול לאורך הנחל לכיוון מזרח, כאשר בנחל מימיננו נוכל לראות מידי פעם צבי מים קטנים, עופות מים כמו אנפות, שלדגים, ברווזים, נוטריות ודגים (בעיקר שפמנונים).
לאורך המסלול, נמצא פינות ישיבה ומשחק רבות שמאפשרות לעצור עם הילדים, להוציא אנרגיות ולנח מעט ממהליכה או הרכיבה.
לאחר עוד כקילומטר נגיע אל פארק איטליה, משמאלנו חורשת אקליפטוס (תזהו לפי עשן המנגלים בעונה) ומימיננו אזור עם מדשאות ושבילי אבן שמגיעים קרוב למים, ושני גשרים עליהם אפשר לעלות, לתצפת לתוך הנחל ולחפש צבים, דגים, נוטריות או ציפורי מים. משם נחזור חזרה אל פארק גשר הצבים.
נוטריה, בונה או לוטרה?
נוטריה כמו זאת שצולמה ליד נחל הצבים, הוא מכרסם גדול עם סיפור מעניין – מוצאו מדרום אמריקה והוא הובא לארץ לצורך גידול לענף הפרוות אבל למזלו החום בארץ הצמיח לו לו פרווה קשה שלא התאימה לייעודו כפרוות המינק הישראלית, מספר פרטים שוחררו וברחו והם הצליחו להתאקלם בנחלי הארץ.
הנוטריה צמחונית ואוכלת צמחי מים אשר בזכות יכולת השחיה שלה וצבעה החום מבלבלים אותה לפעמים עם הבונה האמריקאי או עם הלוטרה שהיא כלב נהר החי גם בארץ אבל נזון מדיג וצייד והוא יותר רזה וצר מהנוטריה.
שימו לב – הקטע הזה של המסלול כרגע לא מומלץ להליכה בשל עבודות הרחבה ובניה בכביש החוף!
מסלול יפה נוסף ופחות מוכר הוא הקטע המערבי של הנחל, מגשר הצבים ועד הים (אורכו כ-4 קילומטר, כ3-4 שעות הליכה) – ניתן לקצר את המסלול אם מגיעים מכביש החוף, במחלף בית ינאי נפנה לכיוון מכמורת, מיד אחרי שעברנו את הנחל נפנה ימינה לשביל עפר עד לחניון חרבת סמארה, ממנו ניתן לעלות לתצפית מהחורבה, לראות פריחה יפה בעונה, או ללכת מערבה כ-500 מטר עד החיבור של הנחל אל הים – פינת חמד אמיתית ולא מוכרת.